Voorbeelden

Om de werking van de klassieke homeopathie te verduidelijken zijn hier wat voorbeelden over hoe het kan gaan. Ongeveer 70% van de mensen verbetert aanzienlijk of geneest volledig.

De klassiek homeopaat heeft een geheimhoudingsplicht. De omschrijvingen zijn daarom ingekort om de privacy te waarborgen.

Kindje met oorontsteking

Een kindje van anderhalf krijgt in de loop van de dag een oorontsteking en wil niet meer liggen. Hij heeft koorts en wil niet drinken.
Na het juiste middel treedt er snel een verbetering in. Het kindje wil weer slapen. De koorts zakt en de volgende dag is het weer helemaal fit.
Moeder vertelt dat dit al de vijfde keer is dat hij oorontsteking heeft en ze komt in de maand erna om deze verstoring op te lossen. Er wordt voor hem een middel gevonden om zijn afweersysteem te herstellen. Hierna krijgt hij nog 1 keer een oorontsteking die weer snel op de homeopathie reageert.

Vrouw met hoofdpijn

Deze vrouw had al jaren hoofdpijn. Het werk en gezin leden eronder. Ze moest zich vaak ziekmelden. Ze had al veel medicatie geprobeerd en kwam ten einde raad in aanraking met de homeopathie.
Na een uitgebreid gesprek en analyse werd een homeopathisch middel ingezet.
Aanvankelijk deed het nog niets totdat ze in het tweede consult nieuwe informatie vertelde. Hierna werd het juiste middel ingezet. Ze kreeg de eerste week wel vaker maar minder heftige hoofdpijn en de weken daarna zakte het steeds verder af.
Ze is nu al jaren vrij van hoofdpijn.

Meisje met gedragsstoornissen

Een meisje van de basisschool komt voor concentratieproblemen en het gedrag thuis.
Op school wil ze alles meemaken, als er iets gebeurt in de klas is zij de eerste die het ziet. Thuis gaat het moeizaam, slecht willen luisteren, ruzie met de broer, snel op de tenen getrapt. De klachten zijn al jaren. De dreiging is dat ze de klas moet overdoen omdat de concentratie zo slecht is.
Na het homeopathisch middel gaat het heel langzaam vooruit. Wel net genoeg om niet te blijven zitten maar we zijn er nog niet. Door de tijd heen wordt eerst het gedrag thuis veel beter, ze maakt veel minder ruzie, is niet meer zo snel boos en het huiswerk maken gaat beter. Regelmatig wordt het middel herhaald. Na een jaar krijgt ze voor het eerst in haar leven koorts. Nu weten we zeker dat we aan het genezen zijn want haar afweersysteem gaat weer beter functioneren. Het doet weer wat het moet doen als er bacteriën binnen dringen: namelijk door de koorts de bacteriën doden. Na een paar dagen rust is de koorts weg. Het middel wordt herhaald en sindsdien gaat het goed met haar. De juffrouw is tevreden en thuis hebben ze een andere dochter die nog steeds veel wil meemaken maar veel makkelijker is in de omgang.

Man met rugklachten

Hij heeft al jaren rugklachten maar tegenwoordig merkt hij als hij opstaat dat hij zo stijf is als een plank. Hij heeft wel een uur nodig om weer een beetje te kunnen bewegen.
Tijdens het zittende werk dat hij heeft, voelt hij met het opstaan de pijn.
Na het homeopathisch middel treedt de verbetering in. Hij wordt mobieler en de stijfheid in de ochtend is na het douchen verdwenen.
Na een jaar belt hij voor acute rugklachten. Hetzelfde middel wordt herhaald met effect.

Vrouw met huiduitslag

Elke winter is het raak. De oogleden worden rood, jeukerig en vurig. Ook de scheenbenen doen mee. Verder is ze een bezige vrouw, die graag druk is met van alles en nog wat. Toch is ze wel moe. Ze is heel kouwelijk en heeft een enorme hekel aan tocht.
Het middel is snel gevonden. Na het eerste gebruik is de eerste dag de jeuk meer maar daarna zakt het af. Het verdwijnt helemaal totdat ze van baan veranderd. De huiduitslag komt weer opzetten. Na het herhalen van het middel is ze inmiddels al weer jaren vrij van de huiduitslag. Ze heeft veel energie.

Vrouw met overgangsklachten

Ze heeft al jaren deze klachten. Enorme zweetaanvallen, niet kunnen slapen en het liefst altijd buiten willen zijn. Ze wordt er depressief van en slikt antidepressiva. Alles heeft ze geprobeerd.
Op het eerste middel reageert ze maar even. Maar na het inzetten van het tweede middel komt er rust. De opvliegers zijn voor 80% verminderd, ze slaapt weer en haar energie is flink toegenomen. Nadat de klachten geruime tijd rustig waren is ze gestart met de afbouw van de antidepressiva. Ze blijft zich goed voelen.

Vrouw met borstontsteking in het kraambed

Ze is 14 dagen geleden bevallen van een dochter. De borstvoeding ging tot nu toe prima. Sinds vandaag heeft ze harde plekken in haar borst en ze voelt zich grieperig, hoofdpijn en heeft koorts.
Ze neemt 3 keer die avond het homeopathisch middel in waarna de verbetering inzet. De volgende dag belt ze op en vertelt dat ze zich een stuk beter voelt. De koorts is weg en de harde plekken verminderd. Ze heeft goed geslapen. Het middel hoeft niet meer herhaald te worden en ze kan gewoon blijven voeden.

Jongen met autisme

Vanaf de kleuterleeftijd was er al iets bijzonders met hem. Kon zich moeilijk concentreren, werd onrustig van nieuwe dingen en kon thuis moeilijk uitleggen wat hem dwarszat.
De laatste tijd wordt hij steeds sneller boos en dit leidt tot conflicten op school. Ook de leerresultaten laten te wensen over.
Verder heeft hij het altijd snel warm, zweet veel en klaagt over hoofdpijn tegen de avond.
Na het homeopathisch middel komt er rust. De conflicten nemen af, de concentratie wordt beter. Ook kan hij weer genieten van leuke dingen.

Heeft u vragen?

Neem contact op